Kilpailujärjestelmä

Kilpailujärjestelmän kuvaus sekä kilpailulisenssit

Ratsastuskilpailuita järjestetään viidellä tasolla:

  • 1-taso (ent. kilpailuharjoitus/seurakilpailu)
  • 2-taso (ent. aluekilpailu)
  • 3-taso (ent. kansallinen)
  • 4-taso (ent. kansallinen, SM-kilpailut)
  • 5-taso (ent. kansallinen, tähtikilpailut, kv-kilpailut)

Kaikkia lajeja koskevat yleismääräykset on koottu Suomen Ratsastajainliiton sääntöjen yleiseen osaan. Lisäksi jokaisella lajilla on omat lajikohtaiset säännöt, joissa määritellään kilpailuluokat ja kullakin kilpailutasolla vaadittavat asiapaperit ja varusteet. Kaikkien lajien kilpailusäännöt, sääntöjen yleinen osa ja sarjakilpailusäännöt sekä kouluohjelmat löytyvät SRL:n materiaalisalkusta: Materiaalit Sporttikaupasta voi tilata myös Ratsastajan oppaan kilpailumaailmaan, joka on sääntökooste yleisistä sekä koulu- ja esteratsastussäännöistä. Helppolukuinen, kuvitettu opas on erityisen suositeltava kilpailu-uraansa aloitteleville ratsastajille.

 

Kilpailukalenterit ja tulokset

Kaikkien lajien kilpailukutsut ja tulokset julkaistaan KIPAssa. Jotta voit ilmoittautua kilpailuun tarvitsee sinun kirjatua Kipaan eli kilpailukalenteriin. Kipaan kirjautuminen vaatii voimassa olevan jäsenmaksun sekä lisenssin. Lisäksi hevosen täytyy olla Hippoksen tietokannassa (ja sitä kautta löytyä Kipasta).

Kilpailulisenssit

Hoida oma kilpailulisenssisi sekä hevosen vuosimaksu (2-tasolta lähtien) ajoissa! Luvan voimaantulo kestää 4-5 vrk. Seuramme jäsensihteeri Maija Helkkula tekee ratsastajien kilpailuluvat rekisteriin ja tulostaa laskut. E- ja KV-luvat ratsastaja voi hankkia itse verkko-ostosta. Häneltä voi tarvittaessa tiedustella uusia tai puuttuvia lisenssejä. (maija.helkkula@hotmail.com) Suosittelemme sääntökoulutusta uusille kilpailulisenssien hakijoille sekä kaikille sääntöjen kertausta ja muutosten tarkistamista vuosittain. Säännöt löytyvät SRL:n materiaalisalkusta: Materiaalit Kilpailulupien hintoja vuonna 2017

  • 1-taso: E-lupa 10€
  • 2-taso: D-lupa 30€
  • 3-5 tasot: A-lupa 150€

Hevosen vuosimaksu Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen, Suomen Irlannincobydistykseen (FSIC ry) tai Eestin Raskaat Vetohevoset ry:een ja löytyä Kipasta. Hevosen vuosimaksu (40 €) tulee olla maksettuna ja päivittyneenä KIPAan ennen ilmoittautumista kilpailuun. Vuosimaksu vaaditaan kakkostasolta lähtien. Hevosen vuosimaksun voi maksaa suoraan Kipan kautta ja se päivittyy maksetuksi heti.

Lue SRL:n sivuilta lisää

Yhteydenotot

Krista Laaksonen

Krista Laaksonen

pj, viestintä, nettisivut

info@krista.fi
041 5311 772

Maija Sulin

Maija Sulin

Jäsensihteeri, kilpailuluvat

+358 40 7255 599
maija.sulin@outlook.com

Nonna Paalanen

Nonna Paalanen

Sihteeri, Rahastonhoitaja