Kilpailujärjestelmä

Ratsastuskilpailuita järjestetään viidellä tasolla:

  • 1-taso (ent. kilpailuharjoitus/seurakilpailu)
  • 2-taso (ent. aluekilpailu)
  • 3-taso (ent. kansallinen)
  • 4-taso (ent. kansallinen, SM-kilpailut)
  • 5-taso (ent. kansallinen, tähtikilpailut, kv-kilpailut)

Kaikkia lajeja koskevat yleismääräykset on koottu Suomen Ratsastajainliiton sääntöjen yleiseen osaan. Lisäksi jokaisella lajilla on omat lajikohtaiset säännöt, joissa määritellään kilpailuluokat ja kullakin kilpailutasolla vaadittavat asiapaperit ja varusteet. Kaikkien lajien kilpailusäännöt, sääntöjen yleinen osa ja sarjakilpailusäännöt sekä kouluohjelmat löytyvät SRL:n materiaalisalkusta: Materiaalit

Sporttikaupasta voi tilata myös Ratsastajan oppaan kilpailumaailmaan, joka on sääntökooste yleisistä sekä koulu- ja esteratsastussäännöistä. Helppolukuinen, kuvitettu opas on erityisen suositeltava kilpailu-uraansa aloitteleville ratsastajille.

Kilpailukalenterit ja tulokset

Kaikkien lajien kilpailukutsut ja tulokset julkaistaan KIPAssa.
Jotta voit ilmoittautua kilpailuun tarvitsee sinun kirjatua Kipaan eli kilpailukalenteriin. Kipaan kirjautuminen vaatii voimassa olevan jäsenmaksun sekä lisenssin. Lisäksi hevosen täytyy olla Hippoksen tietokannassa (ja sitä kautta löytyä Kipasta).

Kilpailulisenssit

Hoida oma kilpailulisenssisi sekä hevosen vuosimaksu (2-tasolta lähtien) ajoissa! Luvan voimaantulo kestää 4-5 vrk.

Seuramme jäsensihteeri Maija Helkkula tekee pyydettäessä ratsastajien kilpailuluvat rekisteriin ja tulostaa laskut. Laskuja ei toimiteta rekisteristä automaattisesti. E- ja KV-luvat ratsastaja voi hankkia itse verkko-ostosta. Häneltä voi tarvittaessa tiedustella uusia tai puuttuvia lisenssejä. (maija.helkkula@hotmail.com)
Suosittelemme sääntökoulutusta uusille kilpailulisenssien hakijoille sekä kaikille sääntöjen kertausta ja muutosten tarkistamista vuosittain. Säännöt löytyvät SRL:n materiaalisalkusta: Materiaalit

Kilpailulupien hintoja vuonna 2017

  • 1-taso: E-lupa 10€
  • 2-taso: D-lupa 30€
  • 3-5 tasot: A-lupa 150€

Hevosen vuosimaksu

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen, Suomen Irlannincobydistykseen (FSIC ry) tai Eestin Raskaat Vetohevoset ry:een ja löytyä Kipasta. Hevosen vuosimaksu (40 €) tulee olla maksettuna ja päivittyneenä KIPAan ennen ilmoittautumista kilpailuun. Vuosimaksu vaaditaan kakkostasolta lähtien. Hevosen vuosimaksun voi maksaa suoraan Kipan kautta ja se päivittyy maksetuksi heti.

Lue SRL:n sivuilta lisää kilpailujärjestelmästä sekä kilpailulisensseistä